Хотел „Језеро“ у Перућцу већ дуги низ година представља окосницу развоја туризма у овој изузетно популарној летњој туристичкој дестинацији. Хиљаде туриста из свих крајева наше земље али и из иностранства доживеле су чари овог краја одседајући управо у овом хотелу. И даље је „Језеро“ један од најбоље попуњених хотела у Западној Србији у време летње туристичке сезоне. Међутим, и поред солидне попуњености хотел је последњих година у великим проблемима, пре свега финансијске природе.

 

Хотел "Језеро"

Хотел „Језеро“

Хотел који је у власништву ХЕ Бајина Башта, последњих година предат је на управљање Привредном друштву ЕПС турс. ЕПС турс поред овог хотела управља и другим објектима који су власништву ЕПС-а а само Привредно друштво се налази у веома незавидној ситуацији са рачуном који је у блокади више од  годину дана.  Судбина целог ПД ЕПС турс је неизвесна а хотел „Језеро“ без адекватног пословања такође губи битку на тржишту. Према сазнањима Дрина Инфо портала запосленима у хотелу „Језеро“ зараде касне скоро осам месеци, хотел послује далеко изван тржишних правила са рачуном у блокади а не види се скори излазак из ове дубиозе.

 

logo

Према нашим сазнањима Хидроелектрана Бајина Башта је протекле седмице продужила до јануара уговор о закупу са Епстурсом што само продужава агонију јер  се функционисање хотела у оквиру ове фирме показало као веома неуспешно. Поред запослених који са правом брину за своју егзистенцију поставља се питање и да ли ће локална самоуправа успети да нађе модел да се хотел стави у функцију имајући у виду велики значај овог објекта за развој туризма у овом делу Бајине Баште. Туристичка сезона ове године је једна од најбољих у последњој деценији, на целој територији општине се тражио кревет више а Бајина Башта је суочена са урушавањем и постојећих смештајних капацитета. У наредним данима наш портал ће покушати да одговоре на нека од ових питања добије како у Општини Бајина Башта и ХЕ „Бајина Башта“ тако и од предузећа Епстурс. Оно што је свакако неспорно је чињеница да је садашње стање неодрживо и да што пре треба наћи излаз из ове ситуације.

Дрина инфо портал

Ова вест је прочитана 2492 пута.