Туристички информативни центар је у прошлој години посетило  преко 10 000 туриста од чега је велики број странаца из преко 40 земаља света. Рекордна посета је била у месецу августу а најчешћи страни туристи који су долазили у Инфо центар у Бајиној Башти  су Французи, Немци и Руси.

Info centar 2

Информације које су најчешће тражене везане су за локалитете у Националном парку Тара а пре свега за видиковце и за Митровац док је највећа потражња била за мапама Бајине Баште и НП Тара и промотивним материјалима везаним за активности и смештај на овом простору. Највећи број посетилаца је већ чуо за кућицу на стени и желели су више да сазнају о томе. Током прошле године организоване су и прве презентације на видео биму за веће групе туриста а у сарадњи са туристичким агенцијама са том праксом се у још већем обиму се наставља и ове године.

У Установи Спортско туристички центар „Бајина Башта“ наглашавају  да је примарни циљ Туристичког инфо центра пружање бесплатних информација, промоција туризма Бајине Баште и прикупљање података за потребне информисања туриста али су у прошлој години остварили значајан резултат и кроз продају сувенира. Продаја сувенира је секундарна делатност у Инфо центру али је и ту направљен завидан промет  у 2014. години . Сувенирница у оквиру Инфо центра такође представља и посебан вид промотивне активности кроз продају сувенира, разгледница, ракија, одевних и других предмета са мотивима из Бајине Баште. „Посебно смо поносни што највећи број артикала у Инфо центру су производи из Бајине Баште па на тај начин бар мало доприносимо и развоју локалне привреде“ кажу  у Служби за туризам С.Т.Ц. „Бајина Башта“.

Ова вест је прочитана 1529 пута.