Ове године се на Калуђерским Барама 3. октобра одржава 2. Сабор ловаца на Тари са такмичењем у припремању ловачког гулаша. Ова манифестација која има амбицију да прерасте у традиционалну одржава се овај пут на платоу испред самопослуге за разлику од прошле године кад је била у оквиру комплекса манастира на Калуђерским Барама. Жеља организатора је да се одабиром централног места на Тари за манифестацију овај  догађај омасови и да допуни укупну туристичку понуду ове планинске лепотице.

2015 ПЛАКАТ САБОР

Прошлогодишњи сабор је привукао велики број такмичарских екипа као и посетилаца из целог региона. За овогодишњи Сабор већ постоје најаве да ће бити више екипа. Предвиђено је и постављање штандова на којима ће се промовисати ловачка опрема али и традиционални производи из овог краја док ће туристичка организација Бајине Баште на свом штанду делити промотивне материјале дестинације Тара Дрина Бајина Башта.

2. Ловачки сабор на Тари се одржава под покровитељством општине Бајина Башта а у сарадњи са Ловачким удружењем „Соко“, Националним парком „Тара“ и Војном установом „Тара“ док су пријатељи манифестације Спортско туристички центар „Бајина Башта“, ББ Клековача, Трговина Лазић, кафана Курта и планинска кућа Тара. Медијски пријатељ манифестације је Дрина Инфо портал.

Програм почиње пријавом такмичарских екипа од 11 часова а званично отварање 2. Ловачког сабора на Тари у 12 h. Затим следи културно-уметнички програм и народни вишебој док је оцењивање ловачких гулаша од 16 часова. Више информација и пријављивање екипа на телефон 031/864828 или у Канцеларији Ловачког душтва „Соко“ у Бајиној Башти.

Дрина Инфо портал

Ова вест је прочитана 2371 пута.