На овогодишњој 16. „Парковијади“ одржаној у Бањи Јунаковић код Апатина, уз учешће националних паркова и завода за заштиту природе из Републике Србије и Републике Српске, екипа НП Тара из Бајине Баште освојила је друго место у генералном пласману са 67 бодова. Победник је НП Фрушка Гора са 73 бода. Треће место са 64 бода припало је Покрајинском заводу за заштиту природе. Следе НП Копаоник (62), НП Ђердап (60), НП Козара (44), Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине (43), Завод за заштиту природе Србије (22) и Републички завод за заштиту културно-историјског и природног наслеђа Републике Србије ( 9 бодова).

Aleksandar Djuric sa osvojenim priznanjima

Екипе су се надметале у стрељаштву, пикаду, триатлону, куглању, надвлачењу конопца, стоном тенису, одбојци на песку, ножном тенису и игри изненађења.

Екипа НП Тара имала је 15 чланова, предводио ју је вођа и капитен Александар Ђурић, дипломирани инжењер шумарства, руководилац Службе за планирања и газдовања шумама.
-Ова „Парковијада“ била је одлично организована, а осим спортског дела, имала је и друге сдржаје, пре свега, послужила је за размену стручних и искустава првенствено везаних за природу и животну средину. На округлом столу говорило се о традиционалним начинима коришћења природе у заштићеним подучијима након чега је уследила посета Специјалном резервату природе „Горње Подунавље“. Одлучено је да домаћин наредих сусрета буде НП Ђердап- каже Ђурић.

В.М.

Ова вест је прочитана 1139 пута.