Иако су елементарне непогоде нанеле огромне штете Бајиној Башти, у буџет ове сиромашне општине из републичке касе још увек није уплаћен ниједан динар.

b basta 1

Председник ове варошице на Дрини у подножју Таре, Радомир Филиповић, није желео да коментарише овакво понашање државних органа, али је у незваничном разговору рекао да је бајинобаштанска локална власт у великим проблемима и да управо због тога размишља о оставци, јер није у стању да реши нагомилане проблеме суграђана без помоћи државе.

Иначе, последња временска непогода задесила је ову општину 18. јуна када је водена бујица направила огромне штете на сеоском подручју уништавајући саобраћајнице и узроковајући померање тла.

Тада је министар без портефеља у Влади задужен за ванредне ситуације, Велимир Илић посетио Бајину Башту и најавио да за 48 сати стижу машине за чишћење и санирање локалних путева , али се оне до дана данашњег нису појавиле.

„Лично сам чуо када нам је министар рекао да је звао неког Дробњака и рекао да машине стижу у понедељак, а народ се свакодневно до својих кућа пребацује како зна и уме. Ово је срамота сваке власти, ма ко она била“, каже житељ села Рогачица, Стојан Тадић.

Извор: Глас западне Србије

Ова вест је прочитана 3761 пута.