Победници такмичења, фото Андрић Б.

Победници такмичења, фото Андрић Б.

Овогодишњи победник 9. скокова са ћуприје на Дрини је познати ужички скакач Борко Миладиновић, коме је ово била пета победа у Вишеграду.  Највише је изненадила млада скакачица из Београда, Лана Марковић, која је у изузетно јакој конкуренцији искуснијих колега, освојила друго место, а трећи је био познати скакач из Колашина, Раде Шћепановић. Њима су представници општине Вишеград, Хипо алпе Адриа банке и Туристичке организације Вишеград уручили новчане награде од 700, 500 и 300 марака, медаље и пригодне поклоне, а Борко Миладиновић је заслужено освојио и велики пехар за своју пету ласту са ћуприје на Дрини.

Борко Миладиновић, фото Андрић Б.

Борко Миладиновић, фото Андрић Б.

-Поносан сам и почаствован што сам најуспешнији скакач са ћуприје на Дрини, која ме сваке године, изнова, инспирише, рекао је Миладиновић.  Он је подсетио на занимљив детаљ да га је након првих скокова у Вишеграду, пре девет година, било стид што као гимназијалац није прочитао чувени роман „На Дрини ћуприја“ нобеловца Иве Андрића“. -Чим сам дошао кући одмах сам га прочитао и од тада скокове са овог моста изузетно емотивно доживљавам, појаснио је Миладиновић.

Лана Марковић, фото Андрић Б.

Лана Марковић, фото Андрић Б.

За младу скакачицу Лану Марковић, мада тренира скокове већ десетак година, ово је било прво значајније међународно искуство. Друго место ћу дуго памтити, посебно зато што сам га освојила у конкуренцији далеко искуснијих скакача, нагласила је Марковићева.

Раде Шћепановић, фото Андрић Б.

Раде Шћепановић, фото Андрић Б.

Искусни скакач из Колашина Раде Шћепановић, који је у Вишеграду једном победио, а потом био други и трећи, посебно истиче изврсну форму Борка Миладиновића. -То је изузетан скакач, који доминира изванредним стилом и одличном припремом за свако такмичење, рекао је Шћепановић, наглашавајући да са задовољством долази у Вишеград јер је организација скокова на висини.

Време је било иделно, такмичари су скакали ласту и прелом са ограде софе ћуприје на Дрини, са висине од 12 метара. Ову спортско-туристичку манифестацију отворио је Милан Николић, заменик начелника општине Вишеград. Поред екипе Дома здравља на овој манифестацији су асистирали чланови спасилачког и ронилачког клуба Волф из Фоче и посада Граничне полиције из Вишеграда.  Овогодишњи скокови са моста Мехмед-паше Соколовића, који је још увијек у фази ревитализације, били су најмасовнији. Учествовало је 32 истакнутих скакача и једна скакачица из региона: Бања Луке, Зенице, Крагујевца, Београда, Ужица, Коњица, Сарајева, Мостара, Колашина, Црвенке и Вишеграда.  Манифестација је протекла у одличној организацији Туристичке организације Вишеград, коју је финансијски подржала општина Вишеград, а главни спонзор је била Хипо алпе Адриа Банка.

Веридба на сред ћуприје

Веридба на ћуприји, фото Хелета С.

Веридба на ћуприји, фото Хелета С.

Млади скакач из Бања Луке Звјездан Арсенић и његова девојка, студенткиња туризма из Бања Луке Тамара Јанковић, искористили су паузу између две серије скокова и на софи ћуприје приредили право изненађење публици и организаторима. Уместо да скоче ревијални скок Звјездан је запросио Тамару, што је публика пропратила дуготрајним аплаузом. У краткој изјави новинарима Тамара је открила да су се на овај дан упознали па су одлучили да размене вјереничке прстенове баш на чувеној ћуприји на Дрини.

Текст: Славко Хелета

Извор: Туристичка организација Вишеград

Ова вест је прочитана 1496 пута.