Овогодишње 52. по реду Међуопштинске омладинске спортске игре, популарне МОСИ, биле су успешне за спортисте и спортисткиње из Бајине Баште. У генералном пасману  припало им је друго место, прва је била Пожега, домаћин игара. Наши представници учествовали су у 11 спортова и донели десет медаља. Од тога четири су златне. Освојили су их екипа малог фудбала, стрелац Марија Томић, мушка атлетска екипа и скакач у вис Божидар Марковић. Он је проглашен за најбољег спортису 52. МОСИ , а то признање стекао је обарањем рекорда  игара у скоку у вис старог 29 година, прескочио је два метра и три сантиметра, освајањем бронзане медаље у штафети  4 х 100 метара и четвртим местом у троскоку. Сребрне медаљи припале су Николи Лукићу у бацању диска и Александру Рабасовићу у скоку у даљ. Бронзом су се окитили кошаркаши, тенисери и шахисти.

Atletska ekipa Bajine Baste 1

Спортски савез општине Бајина Башта имао је 114 својих представника на МОСИ играма.

- Задовољни смо учешћем и резлататима наше општине на овим играма.  Бити други у конкуренцији 28 градова и скоро две хиљаде такмичара из Црне Горе, Федерације БиХ, Републике Српске и Србије, је заиста нешто лепо, може да служи за понос. Уједно је то обавеза да и на следћим МОСИ играма будемо успешни, али је то и обавеза да више помажемо спорт- каже први човек Спортског савеза Александар Бјеличић.

Игре је отворио државни секретар за спорт Предраг Перуничић, а на отварању међу представницима градова био је и заменик председника општине Бајина Башта Петар Петровић.

Одлучено је да се догодине игре одрже у Рогатици, потом у неком од градова из Црне Горе, а онда, 2018. међу кандидатима за домаћина биће и Бајина Башта.

В.М.

Ова вест је прочитана 1280 пута.