У организацији бајинобаштанске Канцеларије за младе почела је акција чишћења снега са улица и тротоара у нашем граду. У првој фази чисте се улице за које није надлежно локално комунално предузеће. Постоји и телефонска линија на коју се могу јавити стара и болесна лица којима је потребна помоћ у чишћењу.


 

Канцеларија за младе у Бајиној Башти заједно са својим волонтерима почела је акцију чишћења снега са бајинобаштанских улица и тротоара. Волонтери чисте улице за које није надлежно локално комунално предузеће. За њихов рад од стране КЗМ обезбеђена је адекватна опрема док ЈКП „12. септембар“ даје неопходне количине соли.

volonteri 3

„Вечерас су наши волонтери имали важну акцију! Наиме, бацали смо со по залеђеним тротоарима у граду како би колико толико олакшали кретање по њима. Сутра ће се акција наставити чишћењем снега. Велике површине неочишћеног снега и леда у граду су, поред објективних околности, често и последица неодговорности појединих грађана и институција па овом приликом позивамо све да се потруде да испуњавају своје обавезе а наши волонтери су увек ту да помогну. Хајде заједно да се потрудимо да наша Башта буде бајна не само на сликама и разгледницама већ и у стварном животу“ каже за наш портал Бранко Митровић, координатор Канцеларије за младе.

 

Још један сегмент ове акције односи се на помоћ у чишћењу снега особама које због болести или старости не могу то саме да учине. Потребно је позвати број телефона 064/2460564 и волонтери ће се у што краћем року одазвати.

volonteri2
Ово је уједно и позив волонтерима који су заинтересовани да помогну да се јаве на исти број телефона или лично у Канцеларију за младе.

Ова вест је прочитана 1017 пута.