Добар глас далеко се чује!

0 909

За Дрина Инфо портал пише: Љубица Ђурић

Као што је свима опште познато, наша малена варошица нема тако често прилику да буде позитивно промовисана.  Једна таква прилика јој се ових дана указала.

Наиме, наш суграђанин, млади и перспективни певач Бранимир Стаменић, својим талентом, лепим гласом, истанчаним укусом и „оним нечим“ успео је да се пласира у „live“ емисије планетарно популарног шоу програма X Factor Adria који се емитује на Првој телевизији. На предаудицијама се жирију представио као соло певач, али, у „bootcamp-u“ продукција је одлучила да од њега, Душана, Лазара, а касније и Фариса направи бенд ком су они дали име „9Control” (Најнконтрол). У том саставу одушевили су жири који чине Тончи Хуљић, Александра Ковач, Масимо Савић и Жељко Јоксимовић, представивши им се са песмом “Money on my mind”.  Са лакоћом су прошли у следећу фазу такмичења, тзв. „judges house”, где их је у свом топлом дому дочекао реномирани хрватски певач и композитор Тончи Хуљић.  Ту су се њему и његовом специјалном госту Петру Граши представили са познатом песмом „To the moon and back.” Оставивши без текста и Тончија и Петра, искључиво својом заслугом прошли су у завршну фазу такмичења – „live“ емисије.

Бранимир Стаменић, помало чудан и повучен дечко, талентовани певач и пре свега добар пријатељ рођен је 20. марта 1997. године. Он и његова породица коју чине: мајка Верица, отац Горан и сестра Драгана живе у приградском насељу Обајгора. Након успешног завршавања основне школе „Рајак Павићевић“, Бранимир уписује Техничку школу у Бајиној Башти где, у почетку, и није био баш најбоље прихваћен због свог специфичног стила и музичког укуса.

Још од малих ногу, његова породица неговала је његов певачки таленат. Као што је свима опште познато, стање у држави и није најсјајније, те с тога, његови родитељи и поред воље и жеље, нису имали довољно средстава да свог талентованог сина пошаљу у иностранство где би његов глас био адекватно школован и цењен. Због тога, у своје име и у име Бранимирове породице желим да се захвалим продукцији „X Factor Adria” за прилику коју су му пружили.

Исто тако желим да апелујем на професоре Техничке школе у Бајиној Башти да не узму Банету за зло што сада није у могућности да похађа наставу, и ако могу, да му на било који начин изађу у сусрет. Знате, он сада остварује свој животни сан и захваљујући њему, у Хрватској, Босни и Херцеговини, Црној Гори, па и у нашој Србији, чује се глас наше мале варошице, а као што знамо, ДОБАР ГЛАС ДАЛЕКО СЕ ЧУЈЕ.

Branimir Stamenic-9ControlЦењени суграђани, овим желим да апелујем и на вас, такође, да у недељу у 9 часова одвојите мало свог слободног времена, квалитетно га проведете поред малих екрана гледајући X Factor Adria и уколико није превише, пошаљете једну поруку подршке и тако гласате за нашег суграђанина и његове саборце и пријатеље из бенда „9Control”.

А теби, Бане, хвала на прилици да се широком аудиторијуму представимо на ведар и позитиван начин.  Хвала!

Љубица Ђурић

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена