БАЈИНА БАШТА: Тренинг „Млади у туристичкој индустрији“

0 985

Пројекат “МЛАДИ У ТУРИСТИЧКОЈ ИНДУСТРИЈИ“ створен је са циљем промоције запошљавања, самозапошљављања  и промоције предузетништва младих у сектору туризма.

Спроводе га  удружење „Србија за младе“ и општина Неготин, финансира га Европска унија, а део је глобалног пројекта “Подршка Европске уније активном укључивању младих“.

Пројекат се реализује у следећих 9 општина и градова у Србији: Неготин, Бајина Башта, Нова Варош, Рашка, Савски венац (Београд), град Ниш, град Сомбор, град Чачак, Бач.

Два најважнија дела пројекта су инфо дани и тренинзи.

Untitled

Ради успешне реализације програма током поменутих тренинга биће ангажовани експерти и успешни предузетници у туризму из различитих области који ће младима пренети своје искуство, знање и вештине. Предавачи на заказаним тренинзима су: Владимир Ђумић (Јуст го), Бојан Зечевић (Економски факултет), Горан Петковић (Економски факултет), Снежана Штетић (УТВС), Јован Коцмановић (Перистерон), Вељко Ковачевич (Предузетник), Дарко Гавриловић (Директор туристичке агенције „Талас травел“, Tијаго Фехејра (Бем виндо а Сервиа).

Активности се спроводе у сарадњи са факултетима, Националном службом за запошљавање, локалним општинама, локалним центрима за социјални рад и канцеларијама за младе.

На тренизима ће се радити две обуке са по четири модула:

 1) Тренинзи о предузетништву

Модул 1- Могућности за предузетништво у сектору туризма

Модул 2- Уочавање најбољих предузетничких идеја за оснивање малог омладинског бизниса у сектору туризма

Модул 3- Припрема бизнис плана за будући бизнис у сектору туризма

Модул 4- Маркетинг у сектору туризма

2) Тренинзи о усвајању практичних знања и вештина за рад у индустрији туризма

Модул 1- Врсте послова у сектору туризма и описи посла

Модул 2- Општи принципи рада у сектору туризма

Модул 3- Специфичне дужности и обавезе запослених у сектору туризма

Модул 4- Специфични примери гостопримства у сектору туризма

Наша мисија је обезбеђивање предуслова за запошљавање и самозапошљавање младих у сектору туризма, подизање свести послодаваца у туристичкој индустрији о запошљавању припадника угрожених група, како би се смањио ниво незапослености. Циљ је младима пружити шансу да у својој земљи науче све што им је потребно за успешно покретање и вођење одрживог пројекта из области туризма. Након реализације пројекта желимо да на тржишту Србије послује најмање 10 нових предузећа и да њихово пословање буде одрживо у будућности.

Попуњавањем упитника испод можете се пријавити на тренинге у Бајиној Башти који ће се одржати 23-24. јун 2020. у Канцеларији за младе у сали за презентације у термину од 17ч до 20ч. Учешће на тренинзима је бесплатно, обезбеђени су радни материјали, храна и освежење.

Такође на крају тренинга за све учеснике који су били редовни на тренизима спремили смо квиз „Колико познајеш Србију“, а за победнике смо спремили бројне награде.

После завршетка тренинга сви заинтересовани за летњу  праксу у хотелима и ресторанима, која ће бити организована у оквиру пројекта, могу да се пријаве након завршетка тренинга.

Број места је ограничен. Препорука је да се носе маске.

Сви заинтересовани могу да се пријаве кликом на линк ОВДЕ

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена