Mинистар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали најавио је данас да ће 8. маја пензије бити исплаћене у целини.

Пензионери жене насловна (1)

Мали је у изјави за Радио Београд подсетио на то да су пензије у целини биле исплаћене и у априлу, уз напомену да је прошлог месеца пензионерима, уз то, исплаћена и једнократна помоћ у износу од 4.000 динара, као једна од првих антикризних мера.

Он је навео да је за пензије издвојено укупно приближно 32 милијарде динара, и то 28 милијарди динара за кориснике из категорије запослених, и приближно 4,4 милијарде за пољопривредне пензије.

Показујемо да смо стабилни, имамо новца, пажљиво планирамо сваки динар и на одговоран начин водимо рачуна о јавним финансијама, поручио је министар.

Мали је рекао и да је приближно милион запослених пријављено за помоћ државе за исплату минималне зараде, и додао да ће Пореска управа контролисати да ли пријављени испуњавају услове прописане Уредбом.

Министар је најавио да ће 7. или 8. маја бити исплаћене прве минималне зараде, а онда ће се то поновити у два наредна месеца, уз напомену да је за ту намену издвојено приближно 32 милијарде динара.

Он је рекао да, по подацима Завода за статистику, данас има од 2.000 до 2.200 мање запослених него у фебруару, што је далеко мањи број него што је то случај у другим земљама.

Министар је оценио да то значи да смо на прави начин показали колико бринемо о радницима, при чему је навео податак да је већ у априлу 339 предузећа, која запошљавају приближно 35.000 радника, поново покренуло производњу.

Ова вест је прочитана 251 пута.