Tрадиционално „Богојављенско пливање за Часни крст“ у Бајиној Башти одржано је данас на језеру Перућац. Осамнаест пливача је узело учешће у овој духовној манифестацији, а звање носиоца Богојављенског крста као најбржи пливач освојио је Марко Бајић.

Фото: Дрина Инфо

Фото: Дрина Инфо

Организатори „Богојављенског пливања за Часни крст“ били су Туристичка организација „Тара-Дрина“ и Црквена општина Бајина Башта.

Марко Бајић и директор ТО "Тара-Дрина" Дејан Млађеновић Фото: Дрина Инфо

Марко Бајић и директор ТО „Тара-Дрина“ Дејан Млађеновић Фото: Дрина Инфо

Пре пливања свештеници из Бајине Баште одржали су молитву и дали благослов учесницима „Богојављенског пливања“. Црквена општина Бајина Башта је за све пливаче припремила пригодне иконе за поклон.

Фото: Дрина Инфо

Фото: Дрина Инфо

Уз иконе чији дародавац је Црквена општина Бајина Башта све поклоне је обезбедила Туристичка организација „Тара-Дрина“. Победнику пливања, носиоцу Богојављенског крста, припао је златник, пехар, медаља, икона и пригодан поклон.  Сви учесници у пливању добили су иконе, медаље, захвалнице и пригодне поклоне од стране ТО „Тара-Дрина“

Фото: Дрина Инфо

Фото: Дрина Инфо

Више стотина посетилаца посматрало је пливање на Перућцу и имало прилику да ужива у куваном вину које су припремили организатори.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 1299 пута.