После улице у Бајиној Башти која је понела име по маленом Деспоту Лазићу или дечаку лептиру како су га још широм Србије знали данас је у градићу на Дрини освануо и мурал посвећен овом храбром борцу који је после много година борбе изгубио битку са тешком болешћу.

82021619_793577214442244_4190746079156764672_n

Мурал је урађен на централном месту трибина градског стадиона „Милош Милутиновић – Плава Чигра“, а уз портрет малог Деспота су исписане речи „Нек’ ветар носи наше речи, нек’ стигну тамо где си сад, знај да улица и даље јечи, заувек те воли твој град“.

Идеју да се и муралом одржи сећање на Деспота Лазића дао је Бајинобаштанин Никола Ордагић који је контактирао студенте из градића у Подрињу Сандру Новаковић и Немању Стевановића који се баве цртањем мурала. Они су радо прихватили идеју и данас је све реализовано па спортски центар у Бајиној Башти све посетиоце подсећа на маленог Деспота и његову борбу са опаком болешћу. Сав неопходан материјал за израду овог мурала бесплатно је донирала Трговинска радња „Ентеријер“ из Бајине Баште.

Малени Деспот Лазић који је успео да цео градић али и Србију уједини у хуманости боловао је од булозне епидермолизе, а због компликација са срцем преминуо је 11. октобра прошле године.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 933 пута.