Протеклог викенда, у организацији удружења „West Serbia Trails“ из Ваљева, на падинама три сјајне планине: Јадовник, Медведник и Бобија, организовано је друго издање ултра трејл трке „Бобија 2019“.

20191108_123501

На само 30-ак километара од Бајине Баште, домаћин је трасирао изузетно захтевну и атрактивну стазу која је водила шумским стазама, кроз густе букове шуме, преко планинских врхова, оштрим гребенима и кањонима река. Такмичари су могли да бирају између две стазе: од 22 километра са 900 метара успона и од 55 километара са 2600 метара кумулативног успона.

Од Бајинобаштана на стази од 22 км наступили су: Ранко Милановић, Бојан Аврамовић, Бошко Тодоровић, Дејан Сакић и Ненад Јевтић. Најбољи пласман остварио је Ранко Милановић, са сјајним 10. местом у конкуренцији од преко 150 пријављених такмичара. Сјајне пласмане постигли си у остали: Бошко Тодоровић је био 13., Бојан Аврамовић 20., Ненад Јевтић 32., а Дејан Сакић 37.

Ранко Милановић Фото: Дрина Инфо

Ранко Милановић Фото: Дрина Инфо

„Стаза ми није превише тешко пала, јер је после самог старта следио спуст од скоро шест километара које смо ми на челу просто прелетели. Успон је већ дошао као отрежњење и оно што нам је свима ставило до знања да се налазимо на прилично захтевној стази. Задовољан сам својом формом и тиме како сам прошао стазу! Наравно, увек може боље, тако да једва чекам наредну тркачку сезону! Честитао бих свим Бајинобаштанима који су завршили трку, посебно „ултрашима“ на 55 км који су имали паклену трку!“ – каже Ранко Милановић, најбоље пласирани Бајинобаштанин на 22 км.

Да трчање на 50 и више километара може бити итекако занимљиво, доказ су Дијана и Никола Живановић, који су успели да заврше трку на Бобији од 55 километара и то са одличним резултатима: Дијана је заузела феноменално друго место, а Никола је био 12. Предраг Драгичевић је поново показао колико је добар освојивши још један подијум: друго место на 55 километара.

Дијана Живановић Фото: Дрина Инфо

Дијана Живановић Фото: Дрина Инфо

„Стаза је била одлична и јако напорна. Јаки успони су се смењивали са дугачким спустевима, што је све мишиће доводило до границе издржљивости! Ипак, уживање је било попети се стазом на врх планине, погледати доле и схватити да си сопственим ногама прешао тај пут! И то брзо! Ово је био први пут да се окушамо на овако дугој, ултра стази и искуство је сјајно! Као путовање које не желите да се пребрзо заврши! Последњи део стазе смо прошли по мраку, са чеоним лампама, што је још једно ново занимљиво искуство!“ – истиче Дијана, освајач још једног трејл подијума у овој сезони.

Дрина Инфо