Општина Бајина Башта планира израду Плана одрживе урбане мобилности (ПОУМ). Циљ израде ПОУМ-а је да се унапреде услови за кретање свих становника града, без обзира на године старости, пол, здравствено и материјално стање.

Фото: Промо

Фото: Промо

Овај стратешки документ треба да понуди решења за неке од проблема саобраћаја у граду (све већи број путничких аутомобила, недовољно регулисано паркирање, недостајућа инфраструктура за бициклисте и сл). Како се наводи на сајту Општине жели се да у „нашем граду удишемо чистији ваздух, да имамо више зелених површина за шетање и рекреацију, да улице и тротоари буду безбеднији и да се сви крећемо градом са што мање препрека.“

На званичном сајту општине Бајина Башта објављена је анонимна анкета која треба да допринесе изради овог стратешког документа. Након обраде, резултати анкете биће објављени на званичном сајту ове подринске општине.

Анкету можете попунити овде.

Овај садржај је суфинансиран из буџета општине Бајина Башта кроз пројекат производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији општине Бајина Башта у 2019. години. 

Дрина инфо портал

Ова вест је прочитана 536 пута.