Председник општине Чајетина Милан Стаматовић примио је у посету представнике српско-црногорског Удружења „Морача Розафа“ из Скадра и са њиховим председником Павлом Јакуја Брајовићем разменио мишљење о статусу српског народа у Албанији.

Делегација из Скадра Извор: www.cajetina.org.rs

Делегација из Скадра Извор: www.cajetina.org.rs

Господин Брајовић је нагласио да ово удружење настоји да, упркос свом тешком положају, очува српски језик и свој национални идентитет као и да се избори за статус националне мањине у Албанији, иако тамошња власт покушава да асимилује све националне мањине. „Пре 12 година смо обновили учење српског језика у оквиру нашег удружења а ове године је 25 наших чланова добило стипендије на београдском универзитету. У Скадру смо староседеоци и о нашем историјском наслеђу говори велики број споменика, цркве и наша гробља“ нагласио је Брајовић.

Председник Стаматовић је исказао спремност општине Чајетина да у наредном периоду помогне активности српске заједнице у Скадру као и да се организују заједничке спортско-културне манифестације у циљу очувања идентитета српског народа у Албанији.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 119 пута.