Од четвртка до недеље у Бајиној Башти се одржава шести по реду интернационални фестивал кратког филма – Башта фест. Градић у Подрињу ће ова четири дана бити српски центар културе и уметности а поред изузетно богатог филмског очекује нас и одличан музички програм као и бројна пратећа фестивалска дешавања. Улаз на све програме Башта феста је бесплатан. Фестивал ће сутра званично отворити наша млада глумица Исидора Симијоновић.

62068580_949953898508246_6733037298692128768_n

Филмски програм Башта феста је међународног и такмичарског карактера. Селектор фестивала Никола Љуца, у сарадњи са уметничком директорком Шуша Мајом, изабрао је 24 филма из 18 земаља, од тога 4 домаћа, који чине узбудљив и разноврсан такмичарски програм. Публика у Бајиној Башти ће имати прилике да види филмове из Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, БиХ, Данске, Шведске, Пољске, Аустрије, Француске, САД, Kанаде, Белгије, Грчке, Италије, Ирана, Холандије и Исланда.

Све пројекције такмичарског дела програма приказиваће се у парку ”Борићи” у Спортско рекреативном центру „Браћа Милутиновић“ од 21 час, где ће бити организоване и журке на отвореном које ће почињати у поноћ.

У четвртак, 4. јула, слушаћемо  Shoomadisca а у петак 5.јула – Bege Fank. Субота резервисана је за Башта журку и Чола вече.  За Ђ пултом су наш координатор музичког програма Стефан Савески и Небојша Илић Шоне, коиј чине Функ Тецхник гроуп, који је редовни домаћин Башта журки. Музички програм се завршава у недељу, 7. јула наступом младих бендова Buč Kesedi и Šajzerbiterlemon.

BF-muzici-2019s

На Башта фесту додељују се награде за најбољи филм (Златна имагинација), најбољу режију (Златна индикација), најбољу мушку и женску улогу (Златна интерпретација), најбољи сценарио (Златна инспирација), као и за најбољи сниматељски рад (Златна визуализација), а фестивал ће бити затворен пројекцијом дугометражног играног остварења „Злогоње“ Раша Миљковића.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 567 пута.