ТИБАЛИОН ТИМ: Живановићи на Мастер купу Трекинг лиге Србије

0 981

Представници Трибалион тима, Дијана и Никола Живановић, претходног викенда, били су учесници Мастер купа Трекинг лиге Србије, одржаног на падинама прелепих Дивчибара, надомак Косјерића. На стази дугој 26 километара, по изузетно тешким временским условима, Дијана Живановић је заузела сјајно треће место у најјачој, сениорској категорији.

Фото: Дрина Инфо
Фото: Дрина Инфо

„Трка је била изузетно тешка и напорна, иако дужина стазе није била страшна. У тренутку старта температура је била виша од 30 степени. Подлога стазе је углавном била каменита, од трошног камена који се осипао под ногама и летео на све стране. На срећу, организатори су окрепљења, са водом и воћем сјајано тактички распоредили, тако да се и овај изазов могао савладати. Трчала сам својим темпом, применила стратегију са тренинга и сасвим сам задовољна резултатом.“ – каже Дијана за Дрина Инфо.

Дијана са наследницама Фото: Дрина Инфо
Дијана са наследницама Фото: Дрина Инфо

„Ово ми је прва трка овог типа. Волим трчање, посебно ван асфалтних путева и урбаних средина. Шуме, ливаде и литице Таре су изузетно место за тренинг. Постоји толико много путева, стаза, скривених стазица, које вас стално изнова изненаде својом непредвидивошћу. Траил трчање заправо и није само трчање. Траил трка није трка на којој се само можете појавити и очекивати да је лагано истрчите. Посебно када је реч о дужим дистанацама које иду и преко 50, па и преко 100 километара. Поред физичке припремљености, морате бити и ментално довољно јаки и стабилни да „убедите“ своје тело да настави даље и онда када сваки мишић крене да отказује. На траил тркама имате стрме успоне и по 10-15 километара, окомите спустеве, незгодну и непредвидиву подлогу, али и станице за окрепе на самој стази, које вам дођу као оазе усред пустиње. Када све то узмете у обзир, пре сваке трке правите посебну стратегију које се морате придржавати уколико мислите да трку завршите. И да, наравно, уживате док траје! Јер без тог сегмента уживања у тренингу и трци, не би имало смисла бавити се овим.“- објашњава Дијана Живновић.

Фото: Дрина Инфо
Фото: Дрина Инфо

Представнике Трибалион тима у наредном периоду, очекује учешће на МОСИ играма у планинарској оријентацији, трка са препрекама у Словенији, трка на Сињајевини у оквиру SkyRunning серије и још бројне активности.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена