ЏИНОВИ ИЗ СОЛОТУШЕ

0 933

По традцији на „Сусретима села“ општине Бајина Башта уз културно уметнички део иду и спортска надметања у три дисциплине. Ове године у надвлачењу конопца снажна екипа Солотуше у финалној борби била је боља од комшија из Пилице. Треће место припало је Овчињи. Боје победничке екипе бранили су Перо Тешић, Будимир Станић, Раденко Обрадовић, Златко Тешић, Миленко Буквић и Драган Мартиновић.

Екипа Солотуше у надвлачењу конопца
Екипа Солотуше у надвлачењу конопца

-Осим што смо снажни знамо да сложно вучемо конопац и то нам увек донесе превагу. У Пилици смо имали достојног противника, али нисмо дозволили изненађење. Комшије су нам спортски честитале победу-каже Перо Тешић.
У скоку у даљ из места поново су се радовали Солотушани јер је њихов представник Александар Рабасовић постигао даљину од 2,78 метара. Друго место заузео је Александар Тодоровић из Овчиње са 2,62 метра, а за сантиметар краћи скок имао је трећепласирани Марко Радовановић из Костојевића.
По трећи пут су се радовали Солотушани пошто је њихов члан Будимир Станић тријумфовао у дисциплини клипак. Други је био Пиличанин Никола Арсенијевић.

В.М.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена