У суботу је Бајина Башта била престоница карате спорта у Србији. КК „Омладинац“ по 20. пут био је домаћин турнира „Тара опен“. Овај значајан јубилеј обележен је на најбољи могући начин, сјајном организацијом и гостопримством. На овогодишњем турниру учешће су узела 43 клуба из БИХ, Црне Горе и Србије са преко 400 такмичара.

Најпре је поздравну реч дао  Г. Славољуб Пипер, председник Карате федерације Србије који се захвалио домаћинима и пожелео пуно успеха свим такмичарима. Званично је турнир отворио Г. Ненад Лечић, већник за спорт у СО Бајина Башта. Домаћини су поделили захвалнице свима онима који су помогли одржавање турнира, па су након пригодног наступа КУД „Миленко Топаловић“ отпочела спортска надметања.

У генералном пласману клубова најуспешнији је био КК „Борац“ из Чачка, затим КК „До кан“ из Горњег Милановца а треће место заузео је КК „Жеља Ипон“ из Сребренице.

Бајинобаштански каратисти освојили су укупно 28. одличја.

Златне медаље освојили су: Јован Његић (два злата), Анђела Ивановић, Маша Селинић, Огњен Печеница, Јана Печеница, Лука Ђокић, Валентина Максимовић, Анастасија Ивановић и Лука Симић.

Сребро су извојевали: Сара Радовановић, Јана Павловић, Марко Ковачевић,  Огњен Јокић, Богдан Спасић и Мина Росић.

До бронзе су стигли: КРистина ПЕтковић, Сара Филиповић, Ивана Лукић (две бронзе), Нађа Станковић, Димитрије Спасић, Алекса Илић, Давид Марковић, Лука Симић, Лука Лукић и Миленко Глигић.

„Омладинац“  је освојио и две медаље у екипној конкуренцији. Екипа кадеткиња у борбама у саставу: Анђела Ивановић, Валентина Максимовић, Татјана Максимовић и Кристина Петковић освјила је 2. место.  Друго место у категорији кадеткиња освојио је и женски ката тим у саставу: Валентина Тадић, Маја Додић и Николина Ковачевић.

- Изузетно смо задовољни овогодишњим турниром, одзив клубова је био заиста добар а организација на завидном нивоу. Била је изузетна част и задовољство угостити највећа имена српског каратеа као и све остале екипе и такмичаре, и убеђен сам да су сви учесници понели сјајне утиске из Бајине Баште. Ово је био 20. јубиларни „Тара опен“ и свакако смо сви у клубу поносни на ту традицију. Искористио бих ову прилику и да се захвалим свима коју су на било који начин помогли одржавање турнира. – каже Миленко Ордагић, председник КК „Омладинац“.

Дрина инфо