Потписан је уговор између Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Града Ужица о додели бесповртаних средстава за реализацију пројекта „Реконструкција цитаделе на Старом граду у Ужицу“ у износу од 22 милиона динара.

Извоор: Сајт града Ужица

Извоор: Сајт града Ужица

„Средства су добијена у оквиру Програма о распореду и коришћењу субвенција за пројекте развоја туризма у 2019. години, који реализује надлежно министарство. Укупна вредност Пројекта ће износити између 35 и 40 милиона динара, у зависности од коначног износа који ће бити прецизиран Пројектом за извођење. Идејни пројекат чији је аутор проф. др. Марко Поповић, рађен је према писаним траговима из 1737. године, сви елементи предвиђени реконструкцијом преузети су из тог периода. Тренутно је у фази израде Пројекат за извођење, који укључује комплетну реконструкцију горњег града, са Донжон кулом, цитаделом и два казамата“, наводи градска већница Дуња Ђенић.

Она додаје да је предвиђено да се до краја маја заврши пројекат за извођење, након чега следи расписивање набавке за извођење радова, а завршетак радова планиран је за крај јесени.

Извор: infoera.rs