У разговору са Иваном Марковићем, координатором и аутором пројекта, сазнали смо да су испуњени сви услови за добијање сагласности Државне ревизионе комисије на Идејни пројекат и План детаљне регулације. Ово је уједно и последњи корак у пројектовању јер ће се уговарање изградње радити по жутом Фидик пакету који подразумева пројекат за грађевинску дозволу и Пројекат за извођење као и изградњу овог тунела са приступним саобраћајницама.

„Cкупштина општине Бајина Башта је прошлог месеца усвојила План детаљне регулације. Чекали смо Скупштину града Ужица да би могли да пошаљемо пројекат на Државну ревизиону комисију. Сада имамо рок од 3 месеца да добијемо Сагласност од овог тела и можемо почети експропријацију земљишта за будућу трасу у сарадњи са надлежним државним телом ЈП Путеви Србије“.

„Очекујемо да ћемо до краја године успети да испоручимо сва решења о откупу земљишта и да неће бити примедби грађана, како би смо могли да уговарамо изградњу овог најважнијег инфраструктурног објекта у историји наше општине. Овај посао радимо већ 6 година и већ се види светло на крају тунела. Највећи проблем су свакако била средства за пројектовање које је коштало око пола милиона евра. Најважнији посао смо урадили. Очекујемо да Влада Републике Србије и надлежно Министарство следеће године потпишу Уговор о изградњи Тунела Кадињача“. – каже за Дрина инфо Иван Марковић.

У прилогу испод можете видети скромну визуелизацију будућег тунела Кадињача коју је израдио Институт за Путеве АД Београд а коју ће унапредити за потребе инвеститора.

nova karta (1)

Tunel-Kadinjaca - ilustracija

Ова вест је прочитана 1095 пута.