Божићна молитва и традиционално паљење бадњака и ове године је одржано у Перућцу али  по први пут у центру насеља, поред реке Врело. Наиме, на том месту је  према урбанистичком плану општине Бајина Башта предвиђена изградња цркве па су мештани одлучили да се ове године традиционално окупљање обави управо ту.

На слици: Драган Тодоровић, председник МЗ Перућац, Фото: Дрина инфо

На слици: Драган Тодоровић, председник МЗ Перућац, Фото: Дрина инфо

- Перућац је једна од ретких месних заједница на територији општине Бајина Башта која нема цркву. Важећим урбанистичким планом је предвиђена изградња цркве управо на овом месту, у центру насеља на катастарској парцели 1478. Међутим, поменута парцела је у власништву компаније Цептер и ту лежи основни проблем. Месна заједница је од 2017. године у више наврата упућивала молбе, организовала састанке са менаџментом компаније Цептер, све са циљем да  10 ари земљишта предвиђених за изградњу цркве дођу у посед месне заједнице, па чак и на начин да то земљиште буде откупљено. Међутим, до данашњег дана решење није пронађено, тако да смо ми принуђени да од надлежних органа локалне самоуправе затражимо да се покрене поступак експропријације земљишта, како би и Перућац коначно добио цркву. – каже за Дрина Инфо Драган Тодоровић, председник месне заједнице Перућац.

Да ли ће ова иницијатива уродити плодом време ће показати. У сваком случају, чини се да су мештани Перућца решени у намери да коначно добију цркву у свом насељу.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 422 пута.