Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да ће сви запослени у МУП-у следеће године имати веће плате.

„Сви запослени у МУП ће имати веће плате, неке неправде смо исправили, неки запослени ће имати повећање и од 15, 16, 17 одсто“, рекао је Стефановић за Пинк.

Фото: Wikipedia

Фото: Wikipedia

Наводећи да су припадници полиције током 2018. добили нове чизме, патролна и теренска возила и марице, Стефановић је рекао да ће се и у наредној години наставити опремање полиције те да ће, између осталог, бити набављена и четири нова хеликоптера.

Исправићемо неправду

Министар је рекао и да ће у 2019. години у МУП-у бити запослено више од 1.500 људи.

Стефановић је рекао и да су у појединим местима административни извршиоци са средњом школом имали веће плате од командира ватрогасно спасилачке јединице и да ће такве неправде бити исправљене.

„У наредној години ћемо исправити такве неправде, али ће сви запослени у свим секторима у МУП имати веће плате у 2019. години него што су имали у овој“, поновио је Стефановић.

Он је рекао да је задовољан радом МУП-а и полиције, истичући да и грађани препознају њихове напоре.

Рекао је да је примећен тренд смањења општег криминалитета, да је другу годину за редом заплењено више од четири тоне наркотика, те да 2.700 полицајаца укључено програме који се тичу безбедности деце.

Насиље неприхватљиво

Истакао је и да је насиље као модел понашања неприхватљиво за Србију.

Стефановић је рекао да ће полиција бринути о грађанима током прославе Нове године и празника, те да ће на улицама бити све јединице које су неопходне да се очува безбедност.

Додао је, међутим, да су и грађани важан део система безбедности и да треба да буду одговорни, посебно кад је реч о коришћењу пиротехнике, ватрених оружја и у саобраћају.

Он је рекао и да су безбедносне службе и претходних година биле веома ефикасне кад је реч о борби и спречавању тероризма и да свакодневно сарађују са међународним партнерима.

„Надам се да ћемо и даље успевати да будемо чврст бедем за грађане, да не дозволимо било какав терористички напад“, рекао је Стефановић.

Извор: Блиц / ГЗС

Ова вест је прочитана 288 пута.