Дрина инфо портал вам представља програме за младе Eвропске уније у оквиру пројекта „ЕУ за НАС“. Овај пројекат финансира Министарство за европске интеграције Републике Србије а спроводи га Удружење деце са сметњама у развоју и њихових родитеља Бајина Башта у сарадњи са удружењем БИОС Бајина Башта и Гимназијом „Јосиф Панчић“. Трећи програм који вам представљамо је Европа за грађане и грађанке.

desk-kreativna-evropa

Креативна Европа је програм којим руководи Европска комисија и односи се на подршку секторима културе и медија. Потпрограм Култура помаже да културне и креативне организације делују на међународном нивоу и промовише прекогранично кретање културних дела и мобилност културних актера, док је Потпрограм Медиа намењен подршци аудиовизуелном сектору.

Теме у оквиру Потпрограма Култура односе се на развој креативних индустрија, затим развој публике што укључује партиципативност, интеркултурни дијалог веће учешће грађана у култури и развој мобилности која  подразумева јединствени европски простор, заједничку културну баштину, професионални развој појединаца, размену знања и искустава. Имплементацију Потпрограма Култура у Србији спроводи Деск Креативна Европа која је формиран у оквиру Министарства културе и информисања и пружа подршку установама и организацијама цивилног друштва који желе да учествују у програму Креативна Европа.

На следећем линку можете прочитати више о овом програму http://www.kreativnaevropa.rs/

Дрина инфо портал

Ова вест је прочитана 374 пута.