Претходног викенда, 02. децембра 2018. године, одржана је трeјл трка “Gradac Vidra trail 2018” у живописном кањону реке Градац, у близини Ваљева. Пред такмичарима су биле две руте: Green Race , на 10 километара и “Red race”, на 23 километра. На трци је учествовало 197 такмичара из свих делова Србије.

Фото: Трибалион тим

Фото: West Serbia trails /Трибалион тим

На краћој, али веома напорној и изузетно технички компликованој стази “Green Race” руте од 10 километара, са кумулативним успоном од 400 метара, представник Планинарског клуба “Тара” из Бајине Баште, Дејан Тимотијевић, освојио је сјајно треће место и још један подијум у више него успешној сезони. Стазу је савладао за 1:03:15.

Кроз нестварне пределе кањона реке Градац, нетакнутом долином, преко неприступачних литица, такмичари су имали пред собом 23 километра изузетно тешке руте, са 1100 метара кумулативног успона. У оквиру “Red race” трасе учествовали су представници Трибалион тима Бајина Башта Зоран Спировски, Борис Томић, Милоје Милосављевић, Предраг Драгичевић и Никола Живановић. Наш најбољи тркач на дуге стазе, Зоран Спировски победио је на овој изузетно захтевној трци, временом 2:34:13, са више од четири минута предности над другопласираним, додајући још једну медаљу својој сјајној колекцији. Сјајне пласмане забележили су и остали наши представници Борис Томић (12.место), Никола Живановић (16.место), као и Предраг Драгичевић (другопласирани са прошлогодишњег издања ове трке) и Милоје Милосављевић, који су, и поред великих повреда и болова током трке, успели да заврше целу стазу и остваре изузетне пласмане (37. односно 39.место).

Фото: Трибалион тим

Фото: West Serbia trails /Трибалион тим

“ Трејл планинске трке су увек нешто посебно, без обзира где се одржавају. И свака је прича за себе. Непредвидива и непоновљива. И магична, у свој својој суровости! Не треба само да савладате остале такмичаре у борби за што бољи пласман, већ и да се борите против незамисливог терена и што је најважније и уједно најтеже, против самог себе! Јер, када дођете до границе својих физичких могућности, воља и ваш ментални склоп су једино што вас тера напред. Све до циља!” – истичу такмичари из Бајине Баште.

peki2

Фото: West Serbia trails /Трибалион тим

“Трка је била јако захтевна, са изузетно јаким успонима и вратоломним спустовима. Организатори су се потрудили да на прави начин представе реку Градац и њену клисуру, право богатство природе у нашој непосредној близини. Атмосфера је била фантастична! Дружење на нивоу!“ – кажу Подринци

За ову годину сезона трка је завршена , тркачима следи кратак одмор и одмах затим припреме за наредну сезону. Spartan Race и борба за “Trifektu”, Sky Race Ultramaraton на Старој Планини као и бројне друге трке са препрекама и планински ултрамаратони, само су неки од изазова који их чекају.  Ту је и организација спектакуларне Трибалион трке са препрекама, планиране за 18. мај следеће године, која је проглашена за најбољу тку са препрекама у Србији по речима бројних учесника. Погледајте сајт трке www.tribalion.rs и пријавите се за највећи изазов у Србији!

Фото: Трибалион тим

Фото: West Serbia trails /Трибалион тим

“Позивамо све оне који желе да се упусте у трке које ће их оставити без даха у сваком погледу, да нам се придруже у неком од наших тркачких освајања врхова, јер смо сигурни да ће свако бити неповратно освојен од стране тих истих врхова!” – кажу Бајинобаштани.

Трибалион тим можете пратити и придружити им се на њиховој фб страници: https://www.facebook.com/tribalionOCRteam/

Ова вест је прочитана 495 пута.