Републички фонд за здравствено осигурање (РФЗО) отворио је данас Национални контакт центар, где ће осигураници телефонским позивом моћи да добију све неопходне информације о својим правима из домена здравственог осигурања.

Реч је о подацима о здравственим картицама, листама чекања, лечењу у иностранству и здравственом и путном осигурању, које грађани могу добити позивом на бројеве телефона 0700 333 443, 011 735 0 900 и 011 2053 683.

РФЗО насловна (2)

Директорка РФЗО Сања Радојевић Шкодрић објаснила је да ће осигураници све информације у вези са здравственим осигурањем убудуће добијати само преко Националног контакт центра, где ће им на располагању бити 40 оператера, а одговор ће добијати истог момента.

Уколико се догоди да оператер није у могућности да одговори на постављено питање, осигураник ће добити одговор у року од 24 часа мејлом или телефонским путем, рекла је Шкодрић.

У протеклих месец дана радила је инфо-линија за лечење осигураника у иностранству, која је дневно имала у просеку 80 позива.

Директор ИТ сектора РФЗО Марко Јовановић истакао је да време трајања позива није ограничено јер су питања осигураника комплексна и мора им се дозволити да изнесу цео случај.

Јовановић је објаснио да су оператери који тренутно раде у контакт центру подељени по секторима јер РФЗО пружа широк број услуга.

Позив на број 0700 333 443 тарифира се по цени локалног позива фиксне телефоније, а то значи да уколико осигураник зове из Ниша или Ужица тарифира му се као да зове свог комшију.

Позив на број 011 735 0900 намењен је позивима из мобилних мрежа и позивима из иностранства и цене су као када зе зове путем мобилног телефона.

Све информације за лечење у иностранству могу се добити на број телефона 011 2053 683.

Извор: Танјуг

Ова вест је прочитана 738 пута.