Sаvez-zа-Srbiju

У нашу редакцију стигло је саопштење Савеза за Србију Бајина Башта, које вам овим путем преносимо у целости:

„Саопштење Савеза за Србију – Бајина Башта поводом одржане трибине дана 19.11.2018. године у 18 сати у сали биоскопа Влаја у Бајиној Башти.

 Захваљујемо се суграђанима што су у тако великом броју присуствовали трибини која је одржана у нашем малом месту, препознавши важност момента и показавши на тај начин да су се издигли из мрака актуелног тоталитарног режима који све јаче стеже Србију и нашу Бајину Башту. Потпуно свесни чињенице да ће трпети притисак на послу, свесни да продужење уговора о привремено – повременим пословима зависи од добре воље финансијера који живе са оне стране реалности, да ће запослење деце која га чекају већ скоро деценију сачекати још мало ако се појаве на опозиционом скупу, наши суграђани су се издигли изнад дневног политиканства и показали да на прави начин постављен систем вредности рађа и веру у нормалну будућност.

 Савез за Србију основан је 02.09.2018.године окупивши све истинске опозиционе чиниоце у земљи који су се удружили око једне идеје – ослободити Србију. Отргнути је из канџи птице злослутнице и спречити је да сопствену земљу и народ као црва баци змији из њедара. Са истим циљем у Бајиној Башти почео је са радом Савез за Србију – Бајина Башта и са поносом можемо рећи да смо за само месец дана свог постојања урадили оно што се у Бајиној Башти одавно није догодило – одржана је политичка ( и то опозициона трибина) ван изборне кампање. У Бајину Башту дошли су релевантни политички чиниоци да грађанима Бајине Баште покажу да постоји алтернатива и да актуелни систем вредности није оно што овај народ заслужује. Колико је поверење, али и обавеза била на нама, довољно говори чињеница да је од 184 локалне самоуправе у Србији, Бајина Башта шеснаеста средина која је организовала овакву трибину.

Од велике важности је да суграђани у Бајиној Башти схвате да нису сами, да постоје истомишљеници, да има још људи који су кадри зарад идеала и будућности наше деце на страшном месту постајати. Суштински је важно разбити страх и предрасуде и са човека који се бори за вредности правне државе скинути лудачку кошуљу и вратити му одело господина које му једино и пристаје. Није циљ извршити персоналне промене – циљ је променити систем. Уствари успоставити га, јер слика паралелне реалности пропуштена кроз призму ријалитија кроз коју нас властодршци гледају – апсолутно је неодржива у реалном животу.

 На овом месту још морамо да се захвалимо и актуелној власти у Бајиној Башти на свесрдној помоћи у паљењу опозиционе бакље која ће, надамо се, осветљавати пут у мрачним временима пред нама. Јер… Светло је на крају тунела, а крај се тек у обрисима назире. Да није било њиховог активизма на саботирању овог скупа, да није било активиста који су пратили и сликали сваки наш корак, можда све ово не бисмо довољно озбиљно схватили и вероватно не бисмо оволику одлучност показали.

Савез за Србију – Бајина Башта „

Ова вест је прочитана 924 пута.