За среду, 07. новембар, заказана је 22. седница Општинског већа Бајине Баште. Међу најважнијим тачкама дневног реда ове седнице је разматрање нацрта одлуке о ребалансу буџета, измене програма пословања ЈКП „12. септембар“ као и разматрање нацрта решења о именовању директора Установе Спортско-туристички центар „Бајина Башта“ и Народне библиотеке „Милош Требињац“.

Седница Општинског већа Фото: Дрина Инфо

Седница Општинског већа Фото: Дрина Инфо

Како је наведено у образложењу предлога Ребаланса буџета општине Бајина Башта основни разлози су планирање недостајућих средстава на појединим апропиријацијама за које се показало да неће бити довољне за финансирање свих планираних активности.

У образложењу предлога за измену и допуну Програма пословања ЈКП „12. септембар“  каже се да до тога долази због велике количине смећа у граду и приградским насељима па је потребно повећати динамику изношења смећа како се не би стварале дивље депоније.

Пред већницима ће се наћи и нацрт решења о именовању Дејана Млађеновића за директора Спортско-туристичког центра „Бајина Башта“ и Раде Сарић за директора Народне библиотеке „Милош Требињац“.

Део дневног реда за 22. седницу Општинског већа

Део дневног реда за 22. седницу Општинског већа

Већници ће разматрати и нацрт Одлуке о усклађивању Одлуке о оснивању Установе Спортско-туристички центар „Бајина Башта“ са Законом о туризму у оквиру које је предвиђена и промена назива фирме у Туристичку организацију „Тара Дрина“.

На седници ће тема бити и оснивање Општинског савета родитеља,  предлог листе одобрених програма за финансирање невладиних организација и удружења као и разматрање више захтева предузећа и појединаца из Бајине Баште.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 539 пута.