НП ТАРА: Јавни позив за избор чланова савета корисника

0 900

На основу Закона о националним парковима и Правилника о поступку за предлагање и именовање чланова Савета корисника Националног парка, Јавно предузеће „Национални парк Тара“ из Бајине Баште објавило је јавни позив за достављање предлога за чланове Савета корисника Националног парка Тара.

Инфо табла НП Тара у Заовинама Фото: Дрина Инфо
Инфо табла НП Тара у Заовинама Фото: Дрина Инфо

 

Преносимо вам цео јавни позив а формулар за достављање предлога можете преузети на сајту НП Тара.

На основу члана 23. Закона о националним парковима  („Службени гласник РС“ број 84/15 ) и члана 2. Правилника о поступку за предлагање и именовање чланова Савета корисника Националног парка („Службени гласник РС“ број 46/18 ),

 

Јавно предузеће „Национални парк Тара“-Бајина Башта објављује

ЈАВНИ ПОЗИВ

за достављање предлога

за чланове Савета корисника Националног парка Тара

ПРЕДМЕТ ЈАВНОГ ПОЗИВА

 

Члан 1.

У циљу обезбеђивања интереса локалног становништва и корисника Националног парка Тара, Јавно предузеће „Национални парк Тара“, Бајина Башта као управљач Националног парка Тара, оснива Савет корисника Националног парка Тара.

Улога Савета корисника Националног парка је да доноси препоруке о локално значајним стварима у оквиру законом прописаних мера који се тичу Националног парка Тара и да их упућују Јавном предузећу „Национални парк Тара“.

Члан 2.

У складу са чланом 23. Став 5. Закона о националним парковима („Службени гласник РС“ број 84/15) позивамо наведене установе, месне заједнице, организације и удружења да именују своје представнике:

Један члан из Општинске управе Бајине Баште,
Један члан представник месних заједница који заступа све месне заједнице у Националном парку Тара (Месне заједнице: Растиште, Јагоштица, Заовине, Солотуша, Бесеровина, Мала Река, Рача),
Један члан представник туристичке организације, односно Установе „СТЦ Бајина Башта“,
Један члан представник туристичке привреде, који делује на простору Националног парка Тара и заступа туристичку привреду,
Један члан представник Установе „Култура“ Бајина Башта,
Један члан из Ловачког удружења који обавља делатност на подручју Националног парка Тара, Ловачког удружења „Соко“-Бајина Башта,
Један члан представник пољопривреде и представља све пољопривреднике на подручју Националног парка Тара,
Један члан представник привреде и представља све представнике привреде на подручју Националног парка Тара,
Један члан представник домаће радиности који обавља делатност на подручју парка,
Један члан представник удружења грађана, односно невладиних организација који заступа сва удружења која делују из области унапређења циљева и задатака Националног парка Тара,
Један члан представник Српске Православне цркве, односно Манастира Рача,
Један члан представник Министарства одбране, односно Војне уставове „Тара“,
Један члан представник ХЕ „Бајина Башта“.

Члан 3.

Предлог за чланове Савета корисника, поред личних података, као што је име и презиме корисника, адреса пребивалишта или боравка, занимање и радно место, треба да садржи и податке о јавном деловању на подручју заштите природе и животне средине, односно унапређења природних и културних вредности Националног парка Тара.

Члан 4.

Ради информисања становништва и усаглашавање њихових интереса са интересима Националног парка Тара, Јавно предузеће «Национални парк Тара»-Бајина Башта, сазиваће најмање једном годишње Савет корисника Националног парка Тара.

Корисник Националног парка дужан је да поштује мере које налаже управљач, а у циљу изврашавања законом поверених послова.

Члан 5.

Рок за достављање предлога је 25.10.2018.

Пријаву извршити на објављеном обрасцу и доставити на писарници Предузећа, Миленка Топаловића 3, Бајина Башта или на е-пошту: office@nptara.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена