Данас (четвртак,11. октобар) је одржана 21. седница Општинског већа Бајине Баште на којој се разматрало тридесетак тачки дневног реда.  Поред бројних захтева и жалби појединаца и предузећа већници су на данашњој седници усвојили и нацрт одлуке којом се приступа поступку доношења новог Статута општине у складу са најновијим законским решењима.

Седница Општинског већа Фото: Дрина Инфо

Седница Општинског већа Фото: Дрина Инфо

Већници су донели одлуку о приступању јавном надметању ради давања у закуп грађевинског земљишта и дали сагласност на измене Статута Народне библиотеке „Милош Требињац“.  Веће је усвојило предлог нацрта одлуке о привременом поверавању обављања делатности градско-приградског превоза путника на територији општине Бајина Башта предузећу „Ракета Аћимовић Бјеличић“ д.о.о.

Општинско веће је данас донело и три правилника којима се уређују одређене области у општини Бајина Башта. Реч је о Правилнику о протоколарним и пригодним поклонима, Правилнику о коришћењу средстава репрезентације и Правилнику о коришћењу службених моторних возила.

Веће је такође прихватило захтеве ноћних клубова из Бајине Баште за умањење комуналне таксе за истицање фирме док је је наложена детаљнија анализа захтева неколико приватних фирми за умањење накнаде за заштиту животне средине.

Дрина Инфо