У понедељак 01. октобра је у Библиотеци Гимназије „Јосиф Панчић“ одржана трећа радионица којом су представљени програми за младе европске уније у оквиру пројекта „ЕУ за НАС“. Овај пројекат спроводи финансира Министарство за европске интеграције Републике Србије а спроводи га Удружење деце са сметњама у развоју и њихових родитеља Бајина Башта у сарадњи са удружењем БИОС Бајина Башта и Гимназијом „Јосиф Панчић“.

На слици: Детаљ са радионице, Фото: Дрина инфо

На слици: Детаљ са радионице, Фото: Дрина инфо

У сарадњи са Бајинобаштанском Гимназијом ћемо организовати на различитим локацијама у општини Бајина Башта 4 радионице на којима ће стручни предавачи из РРА Златибор и општине Бајина Башта, представити 4 ЕУ програма који се баве тематиком младих:

Биће одржано 12 часова за сва одељења на којима ће ови ђаци међусобно дебатовати и упознавати се са овим програмима. У међувремену волонтери Канцеларије за младе ће поделити флајере свим ученицима и нашим суграђанима на главној улици у Бајиној Башти.

234

У октобру месецу након завршеног програма вршњачке едукације ће по 2 најбоља ученика (24 ђака) која говоре и енглески језик ићи на едукативни камп у Планинарски дом у Растишту (планина Тара). На овом дводневном кампу ће предавачи радити са 24 ученика на писању апликација за ове програме. Планирамо да најбољи пројекат наградимо са 50.000,00 динара и да буде имплементиран негде на теритиорији општине Бајина Башта.“

Циљ пројекта „ЕУ за НАС“ је да се средњошколци из бајинобаштанске Гимназије „Јосиф Панчић“ упознају са тековинама Европске уније и свим бенефитима које доноси чланство и процес интеграција у ЕУ а да на крају пројекта подигнемо капацитете младих за учешће у овим програмима.

Медијски покровитељ пројекта је Дрина инфо портал.

Ова вест је прочитана 274 пута.