Пети по реду Сабор ловаца на Тари организује се у недељу, 16. септембра, у простору расадника Националног парка Тара на Калуђерским барама.

5. Sabor lovaca

Организатори манифестације ове године су Општина Бајина Башта и град Ужице, Установа Спортско-туристички центар „Бајина Башта“ и ловачка удружења „Соко“ из Бајине Баште и „Алекса Дејовић“ из Ужица. Велики допринос организацији сабора дају и Национални парк „Тара“ и ЈКП „12. септембар“ из Бајине Баште као и бројни други пријатељи манифестације. Медијски спонзор 5. Сабора ловаца на Тари је Дрина Инфо.

Ова манифестација константно привлачи све већи број посетилаца и такмичарских екипа из целог региона а од ове године и град Ужице је препознао значај Сабора ловаца и укључио се у организацију. Најављено је учешће бројних екипа из Србије и региона као и великог броја ловачких удружења чији чланови ће се такмичити на Сабору.

Сабор почиње у недељу у 10 часова када креће такмичење у припремању ловачког гулаша и такмичење за Куп Таре у ловном стрељаштву. Награда за победника Купа Таре је одстрел срндаћа и 20 000 динара, а за друго и треће место одстрел срндаћа. За победнике такмичења у припремању ловачког гулаша су такође обезбеђене бројне вредне награде.

Прошлогодишњи сабор ловаца на Тари Фото: С.Спасојевић/Дрина Инфо

Прошлогодишњи сабор ловаца на Тари Фото: С.Спасојевић/Дрина Инфо

Пријава екипа за учешће у такмичењу у припремању ловачког гулаша је у Туристичком инфо центру у Бајиној Башти или на телефон 031/866-903 до 14. септембра. Котизација за учешће у такмичењу у припремању ловачког гулаша је 500 динара по екипи а свака пријављена екипа добија од организатора по два килограма меса и дрва за припремање гулаша.

Од 13 часова је такмичење у спортским играма у оквиру сабора док је у 16 часова проглашење победника и додела награда. Манифестацију ће пратити квалитетан целодневни музички програм.

Дрина Инфо