Група илегалних миграната је покушала да пређе реку Дрину на подручју Зворника, како би из Србије прешла у БиХ, али су их у томе спречили службеници Граничне полиције БиХ и водостај који је почео да расте, па су мигранти остали заглављени на острву без могућности да се врате или наставе пут.

Зворник

Командир Јединице граничне полиције Зворник Мирел Имамовић изјавио је да су при покушајима преласка илегални мигранти све чешће агресивни, преноси Klix.ba.

„Моја патрола је уочила групу. Због наше реакције они су стали на једном острву између БиХ и Србије и сада су на ничијој земљи, јер није дефинисана тачна граница на реци Дрини. Дрина јесте граница, али тачну границу нико не може да зна. Они се налазе на малом острву јер је хидроелектрана пустила воду која надолази и илегални мигранти тренутно не могу ни напред ни назад”, рекао је Имамовић.

Он је додао да Гранична полиција са колегама из Србије разматра ситуацију како да их врати на територију суседне земље. Како је рекао, мигранти нису животно угрожени.

„У последње време, нарочито у ситуацијама када је водостај Дрине низак због хидроакумулације хидроцентрале, долази до честих покушаја илегалних прелазака на местима где је реку понекад могуће прећи пешке. Међутим река Дрина је варљива па смо имали и ситуације да почну да се утапају. Врло су честе наше интервенције када их морамо спасавати службеним пловилима и појасевима”, рекао је Имамовић.

Према његовим речима, мигранти користе разна средства па и мале чамце за децу или краду чамце држављана БиХ или Србије, а често се хватају за доње делове возова.

Извор: Танјуг

Ова вест је прочитана 641 пута.