У такмичењу косаца на 2. Гвоздачким данима, одржаним на Илиндан, учествовало је 18 косаца из Бајине Баште, Растишта, Јагоштице, Овчиње, Зарожја, Јеловика, Стублина и Гвосца. Жири, на челу са Милошем Косићем, прво место доделио је Миломиру Алексићу из Овчиње.

Детаљ са косидбе Фото: Дрина Инфо

Детаљ са косидбе Фото: Дрина Инфо

- Нисам очекивао прво место, било је пуно млађих од мене. Ипак, потајно сам се надао да ћу бити међу прва три. Са косом се дружим од детињства. Ово ми је леп поклон у години када славим 60. рођендан – каже Миломир Алексић.

По одлуци жирија, друго место припало је Милану Вујићу из Овчиње, а треће Мијату Стефановићу из Јагоштице.
– Некад сам пуно дана проводио у кошевини. У последње три године скоро да и нисам узимао косу у руке. Данас је било пуно добрих косаца па сам задовољан освојеним другим местом – вели Милан Вујић.

Победник Миломир Алексић Фото: Дрина Инфо

Победник Миломир Алексић Фото: Дрина Инфо

Из Јеловика домаћин Љубиша Петронијевић учествовао је на такмичењу са сином Миодрагом и унуцима Марком и Љубишом. Они су били најмлађи такмичари, док је епитет најстаријег понео Миодраг Вујетић из Зарожја са 72 године. Такмичење је одржано на ливади Радоја Танасијевића на месту званом Лазића раван на Гвоздачкој планини. Организатор Месна заједница Гвоздац и покровитељи општина Бајина Башта и Установа „Култура“ побринули су се да за најбоље обезбеде награде.

Гвоздачки дани имали су и такмичење у скоку у даљ из места на коме је победио Драган Танасијевић. У бацању камена с рамена најбољи је био Милош Перишић, у надвлачењу клипка Славиша Перишић, у надвлачењу конопца победник је екипа „101“ из Овчиње. Госте и такмичаре забављао је оркестра Перице Павловића са неколико певача које је предводио Раденко Павловић.

Детаљ са такмичења у скоку у даљ Фото: Дрина Инфо

Детаљ са такмичења у скоку у даљ Фото: Дрина Инфо

- Нисмо имали најбоље временске услове, али смо потпуно задовољни како су протекли Гвоздачки дани. Радује нас чињеница да је интерес за такмичење у кошењу био скоро дупло већи у односу на прву манифестацију. Хвала покровитељима, спонзорима и свима који су помогли да се одрже Гвоздачки дани за које верујем да ће наредних година бити још масовнији  – рекао је председник Организационог одбора Марко Марковић

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 863 пута.