Зворник ће од 2. до 8. августа бити центар дешавања у регији, јер се тада одржава традиционално „Зворничко лето“.

Манифестација се ове године одржава 18. пут по реду и Зворничанима и посетиоцима из других градова понудиће концерте популарних певача и група и друге забавне, спортске и културне догађаје.

Зворничко љето 2018

„Зворничко лето 2018“ отвориће певачица Милица Тодоровић, а наредних вечери наступиће „Неверне бебе“, највећа регионална поп звезда Здравко Чолић, Митар Мирић, „Апсолутно романтично“, Никола Роквић и Неда Украден.

Поред вечерњих концерата биће и бројни дневни догађаји међу којима позоришне представе, Људи и мостови, Зворнички котлић, Регата, „Палетина“ колонија, меморијални шаховски турнир „Боро Вукајловић“.

– Имаћемо богат програм, трудили смо се да за свачији укус буде по нешто и позивам суграђане да као и претходних година све то пропрате. Oчекујемо и бројне госте из других градова, а напоменућу и да су смештајни капацитети у том периоду већ попуњени – рекао је заменик градоначелника Бојан Ивановић који је истакао да ће у сарадњи са Полицијском управом и ангажовањем редара бити обезбеђен највиши ниво безбедности током манифестације.

Он се захвалио и спонзорима нагласивши да је и ове године њихова подршка неизоставна.

Традиционално седмог дана манифестације биће обeлежена слава града, Света Петка Трнова. Света литургија биће служена у цркви Свете Петке на Ђурђев граду, а вечерња служба у храму Светог Јована Крститеља. Кроз град ће, као и претходних година, проћи свечана литија, након чега ће бити обављено ломљене славског колача на платоу испред Касине.

„Зворничко лето 2018“ биће затворено концертом Неде Украден.

Извор: Град Зворник

Ова вест је прочитана 1134 пута.