Највећа манифестација на води, Дринска регата, по 25. пут се одржава ове седмице у Бајиној Башти. Иако су први излагачи на Сајму сувенира, меда, ракија и домаћих производа већ заузели место на главној улици први дан манифестације је сутра.  Већ од раних јутарњих часова очекује се да велики број учесника сајма у оквиру Дринске регате изложи своје производе у градском језгру варошице у Подрињу.

Званичан почетак јубиларне Дринске регате везан је за традицију на којој је и настала манифестација а то је сплаварење реком Дрином. У 19 часова је у градској галерији отварање изложбе „Дрински сплавари“, што уједно представља и формалан почетак јубиларне 25. Дринске регате.

Програм 25. Дринске регате

Програм се наставља у вечерњим сатима великим концертом Јелене Томашевић на градском тргу у Бајиној Башти. У наредним данима манифестације очекују нас бројни концерти, скокови са моста, такмичење у припремању рибље чорбе и наравно велики спуст Дрином од Перућца до Рогачице. Процене организатора су да ће манифестацији учешће узети преко 130 000 посетилаца.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 1254 пута.