Републички хидрометеоролошки завод објавио је упозорење за подручје Србије за данас и у суботу, када се очекује већа количина падавина.

У петак увече и током ноћи на западу и северу, а у суботу и у осталим крајевима земље очекује се већа количина падавина, објављено је на сајту РХМЗ-а.

У већини места пашће од 20 до 30 литара кише по метру квадратном за кратак временски период, а интензивна грмљавина локално ће условити појаву града, олујни ветар и обилније падавине.

Олуја насловна

Упозорење је објављено и за подручје Београда. Наводи се да је сутра увече и током ноћи могућа грмљавина, локална појава града, олујни ветар и обилне падавине.

У црвеној зони данас ће бити – Бачка, Срем и западна Србија, док ће Банат бити у наранџастој зони метео-аларма. Остатак Србије је у жутој зони.

У суботу, под наранџастим метео-алармом биће – западна Србија, Шумадија, Поморавље, југоисточна, југозападна Србија и подручје Косова и Метохије.

Црвени метео-аларм, како се наводи на сајту РХМЗ-а, могу изазвати велике материјалне штете и озбиљно угрозити безбедност људи и животиња.

Ова вест је прочитана 787 пута.