,,Башта фест”, интернационални фестивал кратког играног филма обележио је свој мали јубилеј и званично је отворен синоћ у Спортско-рекреативном центру у Бајиној Башти. Башта фест је почео као идеја двоје младих људи која на почетку није имала много смисла, али сада је то традиција нашег града.

unnamed (2)

Сваке године на Башта фесту приказују се филмови који пристижу од редитеља из разних земаља.Ове године приказаће се 28 филмова из 18 различитих земаља,од којих ће одређени бити рангирани као најбољи у 5 различитих категорија. Отварању је присуствовао изузетно велики број људи. Традиција је да фестивал отварају млади глумци који су претходних година остварили запажену улогу.

Фестивал је ове године отворио Милан Марић који је након премијере свог филма ,,Довлатов” наставио да ниже успехе и причинио нам је велико задовољство својим доласком.  Присутнима се обратио и познати глумац Бранислав Лечић рекавши доста лепих речи о овом фестивалу као и то да је у Башту дошао са породицом и да ће у градићу на Дрини боравити свих фестивалских дана.

unnamed

Главни жири чине филмски новинар  уредник Доменико ла Порта, продуцент Николина Вучетић-Зечевић и глумица Милица Гојковић који ће доделити награде за најбољи филм у целини, најбољу режију, најбољу мушку и женску улогу и најбољи сценарио. Поред главног жирија ту је и жири младих који чине ученици средње школе Никола Јовановић, Алекса Спасојевић и Николина Лазић који ће одредити по свом мишљењу најбољи филм. У недељу 8.7. филмом ,,Бандити у потрази за мамом” биће затворен 5. Башта фест.

Волонтери Башта феста

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 542 пута.