Сведоци смо протеклих година да је осветљење у Бајиној Башти лоше, да су поједине приградске улице биле у мраку, да је осветљење и онде где га је било, било неуредно, да је у читавом реду лампиона од десетак њих тек неколико радило, али да је ситуација у последњој календарској години по том питању драматично лоша. Од прошле зиме нема осветљења ни у улицама 12.септембар, Војводе Мишић, које припадају самом градском језгру, а од овог пролећа ни главна улица у нашој варошици није осветљена, и да није самих излога продавница у којима је светло укључено, све би било у мраку.

Светосавска улица синоћ Фото: Неђо Стаменић

Светосавска улица синоћ Фото: Неђо Стаменић

Постављала сам питања у више наврата и на градској скупштини, као одоборник опозиције, зашто су наше улице у потпуном мраку, и одговор који сам добила био је да се чека расписивање тендера. На седници СО Бајина Башта која је одржана у децембру 2017. године, донета је одлука да се ради лед осветљење у граду, али од те седнице је прошло више од пола године и до данас ништа од тога није урађено, нити је потписан тендер за исти пројекат. Председник општине је одговоран за расписивање тендера, и он тај свој посао није урадио. Када ће, не знамо. Када неко обавља јавну функцију он је за то плаћен и на том послу предвиђено је да ради, када ће неко почети да ради свој посао, не знамо. Знамо само да када излазимо у вечерњим сатима стрепимо за себе и своју децу, знамо да је прошле године дошло и до две саобраћајне незгоде при чему је једно лице повређено због лошег осветљења у граду, знамо само да и када питамо зашто су улице у мраку, одговор ни од кога нећемо добити.

Светосавска улица синоћ Фото: Неђо Стаменић

Светосавска улица синоћ Фото: Неђо Стаменић

Иако је мркли мрак, Ви суграђани, добро гледајте и далеко видите. Или носите лампе као у оној причи, па тражите Човека. Таквих је у последње време- мало.

Данијела Стаменић, проф.
одборник опозиције у Бајиној Башти

Ова вест је прочитана 4446 пута.