Америчка телевизијска мрежа CNN објавила је на свом порталу репортажу о Србији са препоруком 11 дестинација које туристи треба да обиђу у нашој земљи.

У уводу чланка доминира фотографија снимљена са видиковца Бањска стена у Националном парку Тара. Фотографија погледа на ХЕ „Бајина Башта“, језеро Перућац и Национални парк Дрина у суседној Републици Српској је почетна у галерији од 16 слика којима су представљени најатрактивнији предели Србије у избору мреже CNN.

Инфо табла НП Тара у Заовинама Фото: Дрина Инфо

Инфо табла НП Тара у Заовинама Фото: Дрина Инфо

CNN Национални парк Тара посебно препоручује љубитељима природе наглашавајући да је Тара дом 53 врсте сисара и 153 врсте птица. Тару препоручују и због преко 200 километара пешачких и бициклистичких стаза које се пружају кроз нетакнуту природу. У прилогу се напомиње да се у Бајиној Башти и на Митровцу могу изнајмити бицикли а у овом региону се посебно наглашава чувена кућица на Дрини.

На листи CNN се налази и чувени филмски град Емира Кустурице – Дрвенград на Мокрој Гори,  Шарганска осмица и Златибор. Туристима се препоручује да виде и неки од српских музичких фестивала, попут Егзита или Гуче. Манастир Студеница се наводи као највеличанственији српски манастир и задужбина Стефана Немање која се налази на УНЕСКО листи.

Уз серију фотографија, CNN је између осталог, препоручио да се обиђе Београд, Нови Сад, Суботица,Копаоник и манастир Студеница. Београд CNN описује као динамичну престоницу која лежи на ушћу Саве у Дунав. Међу најинтересантнијим локацијама у српској престоници издваја Дорћол, наводећи да се ради о једном од најатрактивнијих делова града, затим Кнез Михаилову, Скадарлију и Савамалу.

На листи српских локација које се препоручују туристима нашла се шетња кроз Земун и одмор у неком од његових многобројних кафеа и ресторана. „Српска Атина“ препоручена је као културни и образовни центар а у Суботици се наглашава њена архитектура.  Ђавоља варош такође се нашла на списку интересантних локација као „несвакидашњи природни феномен“ који вреди видети.

Ова вест је прочитана 817 пута.