ОК „Дрина“ заузима прво место на табели Регионалне лиге Запад, циљ улазак у виши ранг. У фебруару почиње са радом школа одбојке за наше најмлађе чланове.

EkipaОснивањем ОК „Дрина“ у 2014. години наставља се континуитет мушке одбојке у Бајиној Башти. Играчи који су били назадовољни статусом мушких екипа у ОК „Тара“, одлучили су да оснују клуб и на тај начин изнова почну рад на афирмацији овог спорта у Бајиној Башти. Већ у првој такмичарској сезони, први тим клуба постиже веома запажене резултате у регионалној лиги и после јесењег дела заузима прво место на табели. У клубу истичу да је амбиција за ову сезону пласман у виши ранг. Међутим оно чему се посвећује више пажње јесте рад са млађим категоријама а у плану је и почетак рада са најмлађим старосним групама у оквиру школе одбојке. О овим и о другим темама разговарали смо са Душаном Миловановићем, председником УО ОК „Дрина“.

– Који су основни разлози за оснивање новог одбојкашког клуба у Бајиној Башти?

Пре неколико година је практично дошло до спајања ОК „Развој“ са ОК „Тара“ на начин да су све мушке селекције почеле да раде у оквиру ОК „Тара“. Основна идеја је била да се направи један стабилан клуб, који би имао и мушке и женске селекције и где би првенствено деца могла да добију квалитетан и стручан рад. Та идеја се у почетку и развијала у правом смеру, међутим како то обично бива, почели да се појављују различити проблеми. Они су се пре свега тицали неких организационих ствари али и питања везаних за учешће селекција у такмичењима. Ти проблеми су кулминирали у овој години, и дошли смо у ситуацију да изгубимо мушку одбојку као спорт у Бајиној Башти. Да се то не би и догодило ми смо одлучили да направимо нови клуб и на тај начин наставимо континуитет постојања овог спорта код нас.

– Колико тренутно спортиста тренира у оквиру клуба?

Тренутно у клубу има око 40 чланова, са тенденцијом повећања тог броја. Већину чине дечаци у узрасној категорији пионира и морам рећи да у овој генерацији има веома талентоване деце. Наравно функционише и први тим, са тим да покушавамо што више младих момака укључимо у рад првог тима. У последње време расте интересовање девојчица које долазе на тренинге тако да се број чланова повећава из тренинга у тренинг.

– Како сте задовољни протеклом такмичарском полусезоном?

Први тим се такмичи у Регионалној лиги Запад. После јесењег дела заузимамо прво место на табели, са само једним поразом и то резултатом 3:2. Са те стране смо веома задовољни и очекујемо да у наредном делу изборимо пласман у виши ранг такмичења.

– Какви су планови за наредну годину?

PoazdravШто се тиче првог тима амбиције су свакако прелазак у виши ранг такмичења, што у овом мометну изгледа веома релано. Међутим, пре свега је у плану да се посвети већа пажња млађим категоријама. Идеја је да од фебруара почне са радом школа одбојке, за сву децу школског узраста. У овој школи ће деца пре свега имати могућност да буду физички активна уз стручан надзор, а наравно кроз игру и забаву научиће основне одбојкашке елементе. Кроз овај вид рада желимо да у будућности направимо стабилан клуб што се тиче играчког кадра, али и да што више деце приволимо да се баве спортом и здравим начином живота. Kао потврда да смо на добром путу дошло је и признање од стране Спортског савеза Бајина Башта. Наиме, члан млађих категорија нашег клуба Лука Тадић добио је другу нагдраду у избору за најбољег спортисту града у својој узрасној категорији.

– Хвала Вам на овом разговору и желимо Вам пуно среће у Вашем раду.

Хвала и Вама, желео бих и да искористим прилику да свим нашим суграђанима честитам наступајуће празнике.

Ова вест је прочитана 2026 пута.