Када је пре две године у Бајиној Башти одржана манифестација под називом „Обрен Тешић 20 година после“ , посвећена аутомобилским спортским успесима једног од најбољих возача којег је публика могла видети на рели стазама некадашње Југославије, Обрену Тешићу, ствари су се помериле у правцу коначног оживљавања сећања на овог врхунског возача из Бајине Баште.

На самом дешавању организованом од стране заљубљеника у ауто спорт и поштоваоца лика и дела Обрена Тешића стиже информација да се у Сарајеву налази шампионски Сузуки Свифт са којим је Обрен био шампион Југославије 1994. године.

Враћање сузукија у Бајину Башту Фото: Архива АСК "Шампион"

Враћање сузукија у Бајину Башту Фото: Архива АСК „Шампион“

Од тог тренутка група ентузијаста долази на идеју да се шампионски Сузуки врати у Бајину Башту одакле је одвезен пре више од 20 година. Ауто је уз несебично залагање Обренових пријатеља и младих нада бајинобаштанског ауто спорта јесенас поново точковима додирнуо тло добро знаних рели стаза на планини Таре.

На предстојећем сајму спорта који се одржава у понедељак у периоду од 17 до 20 часова сви грађани Бајине Баште и гости градића у Подрињу моћи ће да погледају легендарни ауто. Сузуки ће бити изложен на главној улици са још неколико тркачких аутомобила а посетиоци ће моћи и да попричају и друже се са „кривцима“ за сузукијев повратак.

Како су за Дрина Инфо најавили из АСК „Шампион“ у понедељак све посетиоце Првог сајма спорта у Бајиној Башти поред ове „звезде“ сајма очекују и још нека изненађења.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 887 пута.