На последњој седници Скупштине Удружења пензионера општине Бајина Башта дата је позитивна оцена за његов рад у 2017. години. Подносећи извештај о активностима у тој години, председник Удружења пензионера Недељко Ракић је рекао:

- Успели смо да увећамо број чланова за сто посто у односу на 2016. годину тако да их сада имамо преко 600. Морамо на томе још више радити јер је изван удружења око пет хиљада пензионера. Тамо где смо формирали Месне одборе, број чланова стално расте. Нарочито је приметно да мало имамо чланова из града у односу на њихов број, укупно их је 317 са приградским месним заједницама Вишесава и Луг. У Црвици их је 45, Костојевићима, Драксину, Јеловику, Добортину, Јакљу 43, Злодолу, Дубу, Заглавку 37, Рачи 35, Пилици, Обајгори 5, Рогачици 33, Бесеровини 18, Перућцу, Заовинама,Јагоштици 17, Оклецу и Гвосцу 11, Солотуши, Пепељу7, Зарожју, Пашиној равни 6, Бачевцима 6,Растишту 5, Придлолима 4 и Сијерчу 2. Чланови удружања плаћају чланарину у износу од 0,2 од месечне пензије. Лане смо основали одборе у Рогачици, Рачи, Црвици и Костојевићима. У Рогачици и Костојевићима постоје просторије у оквиру Месне заједнице које треба уредити и дати на коришћење месним одборима пензионера.

Председник и потпредседник Удружења пензионера Неђо Ракић и Спасоје Илић Фото: Дрина Инфо

Председник и потпредседник Удружења пензионера Неђо Ракић и Спасоје Илић Фото: Дрина Инфо

Удружење пензионера организовало је лане дочек Православне Нове године, а приход од лутрије упутило као помоћ за лечење Деспота Лазића. Дружење је организовано и поводом Дана жена.

- Нарочито смо били активни када су у питању посете другим удружењима и њиховом пријему код нас. Имамо одличну сарадњу са бајинобаштанским Удружењем бораца и потомака ослободилачких ратова. Са њима смо заједно ишли у Шид на обележавање годишњице пробоја Сремског фронта, на дружење са мештанима Лаћарка, Мартинаца, Дивоша, Сремске Митровице, Косјерића, Шљивовице и Севојна- каже потпредседник Удружења пензионера Спасоје Илић. Било је бројних излета и посета истим удружењима из више места Златиборског округа, али и другим места широм Србије. Удружење је обрадило 250 захтева за одлазак у бање. ПИО је позитивно одговорио на 86 захтева. Никад раније није ту могућност добило толико пензионера. Дружења су честа и у просторијама клуба у Бајиној Башти. По други пут обележен је 12. септембар Дан удружења пензионера. Бајинобаштани су били домаћини мини Олипијаде Треће доба где су заузели прво место и ишли на Олимпијаду Србије у Врњачкој Бањи. Уз помоћ ПИО набављено је 30 пакета за најугроженије пензионере на подручју бајинобаштанске општине. Финансијски извештај поднео је председник Надзорног одбора Сретен Мијатовић. Из њега се види да је за приход у 2017. години био већи од расхода.

Скупштина је усвојила извештај и уједно донела програм рада Удружења пензионера за 2018. годину. У програму се даје нагласак на даље учлањавање пензионера у удружење и оснивање месних одбора у свим месним заједницама. Водиће се више рачуна о здрављу пензионера преко недавно основаног Одбора за здравље, омогућиће набавка слушних апарата и других помагала по повољним условима, омогућиће добијање кредита. Наставиће се са активностима које су биле и у прошлој години. У дискусијама су учествовали Милорад Мандић, Зорица Тадић, Божидар Алексић, Спасоје Илић, Недељко Ракић и Мишо Симић.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 585 пута.