У недељу 25. марта 2018. године у околини Косјерића, у организацији ПСК Балкан из Београда одржано је прво коло Трекинг лиге Србије, најпопуларније такмичарске дисциплине Планинарског савеза Србије. Поред изузетно тешких услова на стази, са великом количином расквашеног снега, на старту се појавио изузетно велики број такмичара.

Фото: Промо

Фото: Промо

Планинарски клуб Тара је представљала петочлана екипа, и то: Дејан Сакић на великој стази 35,6 км, 1480 м кумулативног успона; Предраг Драгичевић на средњој стази 25,6 км, 1090 м кумулативног успона и Наташа Лазић, Биљана Ристић и Србољуб Глигић на малој стази 18,4 км 760 м кумулативног успона.

Фото: ПК Тара

Фото: ПК Тара

Дејан Сакић је на циљ стигао као 50. од 103 учесника која су у оквиру временског лимита завршили веома тешку велику стазу. Предраг Драгичевић је остварио изузетан резултат завршивши као 4. у конкуренији 148 такмичара на средњој стази, а 59 секунди га је делило од бронзане медаље у најбројнијој конкуренцији. Наташа, Биљана и Србољуб су завршили као 65, 66. и 67. од 123 такмичара на малој стази.

Како су искусни дугопругаши из других клубова потврдили, велики је успех био уопште прећи стазу у предвиђеном временском оквиру, ако се узму у обзир екстремно лоши услови са којима су се такмичари суочили.

Фото: ПК Тара

Фото: ПК Тара

Треба напоменути да су претходног викенда на 3. Крушевачком полумаратону учешће узели планинари Владимир Ивановић и Дејан Сакић  и притом остварили добре резултате.

Следеће коло Трекинг лиге Србије се одржава 14. априла на Вршачким планинама, а у Планинарском клубу Тара расте интересовање за ову захтевну планинарску дисциплину.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 1349 пута.