Кад је почетком овог века млада свршена средњошколка Ивана Андрић из Ужица одлучила да напусти Ужице и уда се у бајинобаштанско село Јакаљ, њене градске другарице нису могле да поверују у то. Љубав између ње и Јакљанина Слободана Ђукановића била је јача од свега.

Ивана Ђукановић на пијаци

Ивана Ђукановић на пијаци

Доласком у сеоску средину, Ивана се прихватила уобичајених послова и заволела живот на селу. Данас је неуморна нарочито у гајењу малине, производњи млека сира и кајмака. Брине се о пет крава музара. Већи део млека одлази у сир и кајмак, а мањи испоручује Млекари „Спасојевић“.
-Сир и кајмак продајем на бајинобаштанској пијаци, имам доста сталних муштерија и ту нема проблема. Тренутно је цена сира 300, а кајмака 600 динара за килограм. Нисам се никад покајала што сам из града дошла у село. Са Слободаном сам изродила двоје деце. У Јакљу има пуно неожењених, а у градовима је све више неудатих девојака. Посаветовала бих девојкама да дођу у село, видеће да у њему има лепших ствари него у граду, ако ништа имаће своју породицу- каже Ивана Ђукановић.

В.М.

Ова вест је прочитана 1321 пута.