Кинески амбасадор у Србији Ли Манчанг и Лиу Џиченг, генерални менаџер компаније China Shandong International Economic & Technical ogranak Beograd боравили су у незваничној посети Ужицу. Заменик градоначелника Ужица Немања Нешић заједно са сарадницима је искористио прилику да кинеској делегацији представи пројекте који би могли бити предмет сарадње ове кинеске компаније и Града Ужица. Иначе, компанија China Shandong International Economic & Technical ogranak Beograd је присутна у Србији, где изводи радове на изградњи Коридора 11 и то на деоницама Лајковац-Љиг и Обреновац-Уб чији завршетак се очекује до краја године.

Руководство Града Ужица и кинеска делегација у Дрвенграду Извор: сајт града Ужица Фото: Није наведено у извору

Руководство Града Ужица и кинеска делегација у Дрвенграду Извор: сајт града Ужица Фото: Није наведено у извору

Међу неколико представљених пројеката, гостима је најзанимљивији био пројекат везан за оспособљавање аеродрома Поникве и његово стављање у комерцијалне сврхе али и сарадња на пројекту изградње ексклузивног хотелског смештаја на Тари.

Са кинеским амбасадором је разговарано и о потенцијалној сарадњи у области пољопривреде, прецизније о евентуалном укључивању ужичких пољопривредника у узгајање лековитог биља.

Узимајући у обзир да је ово уводна посета конкретнији резултати се очекују у наредном периоду.

Ова вест је прочитана 589 пута.