Кик бокс Србија Опен ( WАKО Европски куп ) одржао се у периоду од 16. до 18. марта 2018. године, у Београду, у хали спортова Ранко Жеравица на Новом Београду, у организацији Kик бокс савеза Србије.

Србија Опен европски кик бокс куп представља и најзначајнији интернационални догађај на коме је учествовао бајинобаштански  Клуб борилачких спортова „Стефан Душан Силни“.

Фото: КБС "Стефан Душан Силни"

Фото: КБС „Стефан Душан Силни“

На овом турниру, нашли  су се  највећа имена K-1 и кик лајт  дисциплине у овом делу Европе. Поред такмичара из Србије којих је било 160, учествовали су борци из Хрватске, Македоније, Црне Горе, Словеније, Мађарске, Словачке, Молдавије, Грчке, Бугарске, Републике Српске, Босне и Херцеговине… Специјални  гости  на турниру су били  представници  Индије.

Учешће од преко 270 такмичара из 70 клубова још једном је потврдило да је интересовање за овај куп велико и да су се у Београду окупили  најбољи такмичари у K-1 дисциплини и Kик лајт контакту за кадете, јуниоре и сениоре како у мушкој тако и у женској конкуренцији .

Фото: КБС "Стефан Душан Силни"

Фото: КБС „Стефан Душан Силни“

На Kупу је био коришћен електронски систем бодовања Спортдата, који је убрзао и транспарентно приказао квалитет  бодовања.  У сваком тренутку публика је могла да види стање бодова на судијским листама преко екрана  постављених  поред ринга.

Борци из Бајине Баште су остварили  одличне резултате и најбољи успех од оснивања клуба. Иако су дебитовали у кик лајт  дисциплини такмичари из Подриња су освојили 3 сребрне медаље.

Фото: КБС "Стефан Душан Силни"

Фото: КБС „Стефан Душан Силни“

Сретен Јокић је у категорији до 69 кг код јуниора освојио сребро. У мушкој сениорској конкуренцији до 74 кг Александар Карадаревић је освојио друго место а сребрну медаљу је заслужила и Марина Павловић код сениорки у категорији преко 70 килограма.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 713 пута.