Одбојкашице Таре   победиле су у недељу екипу Слободе С из Чачка резултатом 3:2 у сетовима у оквиру 15 кола Друге лиге Србије. Резултат по сетовима   био је 25:20, 25:22, 16:25, 18:25, 17:15 .

Заиграла је Тара у прва два сета сигурно са одличним пријемом и још бољим нападом преко капитена Кристине Марковић и Зорице Арсеновић које су све акције завршавале брзо и прецизно. Средњи блокери Марија Петровић и Ивана Петковић   зауставиле су све нападе гостујуће екипе на мрежи и искористиле сваку прилику да освоје нови поен. Дизач Јована Јевремовић показала је публици у хали зашто је најбоља на овој позицији у другој лиги, а либеро Јелена Милошевић све своје задатке је обавила без грешке и када су сви гледаоци очекивали да се у трећем сету све заврши дошло је до неочекиваног пада у игри домаће екипе, а Чачанке су кренуле силовито. Тренер Ристовић покушао је са изменама али Кристина Петковић а ни Анђела Карлица и Јована Миловановић нису ништа могле да промене.Четврти сет је био верна копија   трећег  а само је гостујућа екипа играла.

На слици: Одбојкашице Таре, Фото: М. Јевтић

На слици: Одбојкашице Таре, Фото: М. Јевтић

На почетку петог сета Слобода остварује   предност и   баш када су сви помислили да је пораз неминовност код резултата 12:14 и сет меч лопте за Чачанке тарске „Видре“ храбром и доминантном игром долазе до победе  17:15 за коначан тријумф.

„Са овом победом ми делимо 5 и 6 место на табели. Била је ово изузетно тешка утакмица, јер сваку морамо да победимо. Следеће суботе играмо против Новог Пазара у гостима , све играчице су спремне да дају свој максимум и да остваримо трећу победу у низу.“-изјавио је тренер Милорад Ристовић

Састав Таре: Кристина Марковић, Јована Јевремовић, Андријана Марић, Зорица Арсеновић, Марија Петровић, Ивана Петковић, Јелена Милошевић, Јована Миловановић, Анђела Карлица, Кристина Петковић, Јелена Јашић, Јелена Лазић, тренер Милорад Ристовић.

Дрина инфо портал

Ова вест је прочитана 854 пута.