Град Ужице расписао је jавни позив за суфинансирање трошкова вантелесне оплодње у 2018. години, за пет парова, у износу од 150.000 динара нето, по пару, наводи се на сајту града Ужица.

Право учешћа на конкурсу имају сви заинтересовани парови са пребивалиштем на територији града Ужица, најмање две године непрекидно пре датума објављивања јавног позива.

Средства на име суфинансирања трошкова вантелесне оплодње могу се доделити истом пару само једном. Пар који је већ користио финансијску подршку града за поступак вантелесне оплодње, средства се могу доделити уколико се на јавни позив града за суфинансирање трошкова поступка вантелесне оплодње није пријавио број парова предвиђен позивом.

Илустрација Фото: pixabay.com

Илустрација Фото: pixabay.com

У случају да се на јавни позив града за суфинансирање трошкова поступка вантелесне оплодње, није пријавио број парова предвиђен позивом, Комисија може предложити да се средства за суфинасирање трошкова вантелесне оплодње, одобре пару после рођења првог детета, уколико је за рођење наредног детета потребна биомедицински потпомогнута оплодња.

Додела средстава вршиће се на основу година старости партнерке и висине прихода подносилаца пријаве а рок за подношење пријава је закључно са 16.04.2018. године и подноси се преко писарнице градске управе.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 826 пута.